My

31.01.2011 13:45

SEZÓNA 2010

Sezóna 2010, pre nás nových členov v poradí druhá, bola veľmi krásna a zaujímavá. Za tie tri mesiace, našu obec reprezentovali tri silné družstvá ktoré sa aktívne zúčastňovali rôznych súťaží a tým zviditeľnili Malú Bytču. Našich mladých členov chytil tento šport za srdce a tak celé leto na sebe pracovali a zdokonaľovali sa v hasičskom útoku každodennými treningami na dolnom ihrisku, kďe sa im pred rokom vybudovala betónová základňa a podmienky na trénovanie sa značne oproti minulému roku zlepšili. Do zbierky nám za tento rok pribudlo veľa ocenení na ktoré sme právom hrdí. Sezóna 2010 sa niesla v priaznvom duchu a aj keď s občasnými komplikáciami, sme sa dopracovali k pekným výsledkom.

Hasiči Malá Bytča-muži. Máme dva kvalitné mužské tímy, zložené z tých mladších i tých starších členov. Muži a chlapci z Malej Bytče reprezentujú Malú Bytču spolu s dievčatami. Muži majú v hasičskom športe veľkú konkurenciu, to sa poprieť nedá a tak pohárov a získaných ocenení maju na konte menej ako naše dievčatá,. Naši dosrastenci si za svoje dve sezóny vydobili dva krát 3.miesto na Prilbe v Bytči- čo bol pre nich veľký úspech, obzvlášť vtedy, keď sa tohto roku (2010) umiestnili na 3.mieste s krásnym časom 13,66. Takisto aj naši muži tento rok na nočnej súťaži v Práznove neotáľali a vydobili si krásnu striebornú priečku. Dúfame, že sa naším dvom mužským tímom bude dariť a budú sa rok čo rok zlepšovať.

Hasiči Malá Bytča-ženy. Naše hasičské družstvo sme založili v roku 2009- keď sme sa začali aktívne zapájať do reprezentácie našej dediny. Nie sme síce prvé ženy v našom hasičskom zbore, ale sme prvé ktoré do hasičského zboru neprispievajú len svojou účasťou, ale aj svojou prácou ktorá prináša aké také ovocie v podobe športových ocenení. Naša prvá sezóna pozostávala z mnohých pádov, neúspechov a takisto aj sklamaní, ale nie vždy. Boli aj lepšie časy, keď sme prekonali vlasné limity a prekvapili všetkých, dokonca aj samé seba. Sezóna 2009 nebola však taká aktívna ako sezóna 2010.

Sezóna 2010 bola akoby naša prelomová a do prípravy sme dali takmer všetko. Trénovali sme niekedy až do tmy, zdokonaľovali sa v našich funkciách a odštartovali sme ju s plným nasadením. Okresná súťaž v Pšurnoviciach- 2.miesto, Nočná súťaž v Hornom Hričove- 1.miesto, Nočná súťaž v Práznove- 2.miesto, SSHL Hliník 2010- najrýchlejší prúd 18,33,  Podvysoká- 1.miesto, SSHL Jablonové- 1.miesto, Prilba Bytča- 1.miesto, Turzovka- 3.miesto, Skalité- 1 .miesto, Hlboké n. Váhom- 1 .miesto, SSHL  Turčianske Kľačany- 3.miesto, Firefest Podvysoká- 2.miesto.  Ďakujeme všetkým ktorí nám umožnili zúčastňovať sa na týchto súťažiach, ďakujeme za dôveru ľuďom ktorí verili, že možeme niečo dokázať a ďakujeme všetkým ktorí nám ukázali niečo tak krásne ako je hasičský šport! Ďakujeme aj naším sponzorom a ľuďom ktorý nám pomáhali,trénerovi ktorí s nami strávil veľa času a ďakujeme Bohu- za všetko čo nám dal a dúfame, že sezóna 2011 bude o niečo lepšia ako sezóna 2010 a horšia ako sezóna 2012.