FLORIANSKA 500- KOLÁROVICE

07.05.2011 10:00

7. mája 2011 sa konal v Kolároviciach tretí ročník suťaže s názvom Florianska 500. Tejto súťaže sa zúčastnili dve naše ženské družstvá reprezentujúce DHZ Malá Bytča a samozrejme celú obec. Zloženie tímov bolo nasledovné: Malá Bytča I. - Patrícia Čupcová, Andrea Mináriková, Terezka Skatuloková. Malá Bytča II.- Lucia Kramarová, Erika Čupcová, Barbora Šamajová a kapitán oboch súťažných družstiev bola Kristína Skatuloková. 

    Jedno z družstiev obsadilo striebornú priečku (tj. 2.miesto) a aj keď ďalšie družstvo až tak dobre neuspelo, obsadilo pekné siedme miesto- čo je pre nás tiež potešenie. Pre dievčatá to bola 1. účasť na tejto súťaži, no v roku 2010 sa zúčastnili trošku podobnej súťaže s názvom Dobrák (Kolárovice) odkiaľ si odniesli medaily za 1. a 3. miesto.

   Na tejto súťaži išlo o preverenie a zdokonaľovanie si fyzickej a praktickej zručnosti v požiarnej a zdravotnej oblasti za čo najkratší čas. Svoje zručnosti si dievčatá overili plnením 11tich discplín ( preskočenie prekážky, podlezenie prekážky, slalom s hadicami, uhasenie ohňa hasiacim prístrojom, vedenie C, sacie vedenie, striekanie vody z genfo vaku, fixácia nohy vákuovou dlahou...atď.)